Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نسبت به شیوع تب کریمه کنگو و قدرت همه گیری آن هشدار داد.

دکتر"علی اصغر خیرخواه" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وضعیت بیماری کریمه کنگو در جنوب کرمان گفت: بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تب دار مشترک بین انسان و حیوان است که  در صورت عدم درمان مرگ و میر بالایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به راه های انتقال بیماری افزود:  یکی از راهها از طریق گزش کنه است که عفونت در انسان پس از گزش توسط کنه آلوده و یا له کردن آن روی پوست ایجاد می شود.

خیرخواه با بیان اینکه تماس با خون، ترشحات و بافت حیوان آلوده‌ در هنگام ذبح دام،کمک به زایمان دام،قطعه کردن گوشت تازه دام آلوده راه دیگ انتقال است، تصریح کرد: انتقال از انسان به انسان از طریق تماس با خون و ترشحات آلوده بیماران اتفاق می افتد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به راههای پیشگیری بیماری گفت:

توصیه می شود از خرید و مصرف گوشت دامهایی که به صورت قاچاق وارد  و به صورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه می شوند خوداری کنید.

 خیرخواه افزود: برای پیشگیری باید  از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خوداری و از تماس مستقیم پوستی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین زایمان دام پرهیز شود  و کسانیکه که در محیط دامپروری و روستایی خصوصا در فصل بهار و تابستان حضور دارند جهت جلوگیری از گزش کنه ها از مواد دور کننده حشرات ،لباسهای آستین بلند و چکمه استفاده کنند.

وی در ادامه بیان توصیه های بهداشتی  به منظوری پیشگیری از ابتلای به این بیماری افزود:باید  از له کردن کنه بر روی پوست خود اکیدا خوداری شود و  هنگام تماس با گوشت،خون و ترشحات دام  استفاده از دستکش و وسایل حفاظت فردی توصیه می شود و گوشت و جگر  بعد از پخت کامل استفاده  و گوشت و  به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲تا ۸ درجه (یخچال)نگهداری گردد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از بهبود وضعیت یک بیمار مبتلا  به این بیماری در منطقه جنوب کرمان خبرداد  و گفت : یک مورد مثبت خانم ۳۱ ساله که مثبت شده و تحت درمان قرار گرفته و با حال عمومی خوب مرخص شده است

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها جنوب کرمان تب کریمه کنگو سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جیرفت کریمه کنگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۶۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند

ایرج ضاربان اظهارکرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چوم مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطر نشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • عملیات انفجار محور دولت‌آباد - بحرآسمان را مسدود کرد
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب شد
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان